Μαργαρίτα Παιδικός Σταθμός, Πατήσια, Γαλάτσι, Νέα Φιλαδέλφεια, Αγ Ανάργυροι, Περισσός, Κυψέλη

Τί λένε οι γονείς

Πατήσια,

Αγαπητέ κύριε Αραμπάκο,

«Μα γιατί δεν μπορώ να πάω και την επόμενη χρονιά στη ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ; Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το σχολείο μου!». Κάπως έτσι ξεκίνησε η πρώτη συζήτηση για τη μετάβαση στην Α΄ Δημοτικού με το γιο μας Δημήτρη, μαθητή επί σειρά τριών ετών (και κάτι) στη ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη βαθύτατη αγάπη του παιδιού προς το σχολείο του και αναδεικνύοντας το αίσθημα ασφάλειας και θαλπωρής που του δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί, πέρα από το αδιαμφισβήτητα εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ αγκαλιάζει τους μαθητές της και τους καθοδηγεί δημιουργικά στα πρώτα τους σχολικά βήματα, προσφέροντάς τους το χώρο και το χρόνο να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους, να μάθουν να μοιράζονται και να εξερευνούν με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους τον κόσμο που τους περιβάλλει. Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ είναι μια μεγάλη οικογένεια, στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν μέσα σε ομάδες και να αποζητούν μάλιστα τις συνεργασίες, να διαχειρίζονται τις μεταξύ τους σχέσεις και να τις καλλιεργούν καθημερινά -ακόμα και όταν υπάρχουν “σύννεφα” στον ορίζοντα- και να αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Όλη αυτή η προσπάθεια κοινωνικοποίησης των μικρών μαθητών συνοδεύεται φυσικά και από ένα εξαιρετικά πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο δεν παρέχει μόνο γνώσεις αλλά μαθαίνει στα παιδιά πώς να τις αναζητήσουν και τα ίδια, μέσα από τη χρήση και την εξοικείωσή τους με διάφορα οπτικοακουστικά μέσα, θέτοντας έτσι τις βάσεις για μία άριστη σχέση του παιδιού με το εκπαιδευτικό περιβάλλον. Οι επισκέψεις σε μουσεία, σε χώρους παραγωγικών δραστηριοτήτων (όπως το ελαιοτριβείο), η παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, συνέβαλλαν εξίσου στη μύηση των παιδιών στον κόσμο της γνώσης και παρείχαν νέα ερεθίσματα.

Ως γονείς ενός μαθητή της Α΄Δημοτικού πια, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε απέραντη ευγνωμοσύνη απέναντι στη ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ και σε όλους όσοι την απαρτίζουν (τις παιδαγωγούς, τις δασκάλες χορού και αγγλικών, τη μαγείρισσα –που πάντα μαγειρεύει καλύτερα από τη μαμά…-, την υπεύθυνη καθαριότητας, τους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων και φυσικά τον κ. Κώστα, διευθυντή του σταθμού), τόσο για την αέναη προσπάθεια και την προσφορά τους, αλλά κυρίως γιατί προσφωνούσαν όλοι το Δημήτρη με το όνομά του και δεν τον αντιμετώπισαν ποτέ ως έναν ακόμα μαθητή, δημιουργώντας του την αίσθηση ότι κάθε πρωί που έφευγε από εμάς πήγαινε στο δεύτερο σπίτι του.

Ως γονείς ενός ακόμα νέου μαθητή στη ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, του μικρού Γιάννη, ο οποίος ξεκίνησε τη μαθητική του θητεία ήδη από την ηλικία των 11 μηνών, νιώθουμε ηρεμία και ασφάλεια, κάθε φορά που τον παραδίνουμε στην αγκαλιά της ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ και ανυπομονούμε να βιώσει και αυτός όλα αυτά τα υπέροχα συναισθήματα, να μάθει να εξερευνά τον κόσμο και να αγαπήσει τη γνώση!

Με μεγάλη εκτίμηση και αγάπη,

οι γονείς του Δημήτρη και του Γιάννη,

Στέφανος Τσόχας & Βάσω Τζεβελεκίδη

....

Πατήσια,

Αγαπητέ κύριε Αραμπάκο,

....

Αγαπητέ κύριε Αραμπάκο, αγαπητές νηπιαγωγοί,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την αγάπη και την φροντίδα με την οποία περιβάλατε την κόρη μας Αριάδνη στα δυο πολύ σημαντικά χρόνια που ήταν κοντά σας. Έχετε δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο εκπαιδευτικό χώρο που αντανακλά τη γνώση και το ενδιαφέρον σας για την άρτια και δημιουργική αγωγή των παιδιών στην τόσο ευαίσθητη προσχολική τους ηλικία. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχιση της προσπάθεια σας.

Με εκτίμηση,

Βαγγέλης Καλαμπάκας

Ιωάννα Τζιγκουνάκη

....

Πατήσια,

Αγαπητέ Κώστα,

Φέτος είναι ο τελευταίος μας χρόνος στον παιδικό σταθμό «Μαργαρίτα». Μετά από συνολικά 5 χρόνια και δύο παιδιά έφτασε πια η ώρα να σας αποχαιρετήσουμε

Τον παιδικό σταθμό «Μαργαρίτα» τον έβλεπα από το παράθυρο του σπιτιού μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Όταν ήρθε η ώρα, τον επιλέξαμε λόγω της καλής φήμης που είχε στην γειτονιά και από προτροπές από γονείς που τον είχαν εμπιστευτεί ήδη με τα παιδιά τους. Πρωτοήρθαμε στον παιδικό σταθμό «Μαργαρίτα» πριν από περίπου πέντε χρόνια και ξεκίνησε μια πετυχημένη συνεργασία.

Κοντά σας, τα παιδιά μας γνώρισαν και αγάπησαν το σχολείο, απέκτησαν τις πρώτες τους γνώσεις και κοινωνικοποιήθηκαν. Ποτέ δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε το εύρος των γνωστικών αντικειμένων που διδάσκονται σε έναν παιδικό σταθμό. Από τη απλή ζωγραφική και τραγούδια σε πολύπλοκες χειροτεχνίες, γραφή και αγγλικά. Οι εκπαιδευτικές εκδρομές, τα θέατρα και φυσικά οι μεγάλες γιορτές στο τέλος του χρόνου. Μέσα από αυτές βλέπαμε πόση δουλειά είχε γίνει με τα παιδιά από τις δασκάλες όλη την σχολική χρονιά.

Φυσικά υπήρχαν και οι επιλογές σε αθλήματα, εμείς δεν καταφέραμε να είμαστε πιστοί σε ένα άθλημα και τα αφήναμε όλα στην μέση, αλλά και αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα!!

Αυτό που Θέλει κάθε γονιός είναι το παιδί του να είναι χαρούμενο, να θέλει να πηγαίνει στο σχολείο, να θέλει και να μαθαίνει νέα πράγματα, κάτι που σίγουρα έγινε στην «Μαργαρίτα» και με τους δύο μας γιούς.

Οι παιδαγωγοί του παιδικού σταθμού ήταν πάντα χαρούμενες, ευχάριστες και έτοιμες να ασχοληθούν με το κάθε παιδί ξεχωριστά, και αυτό φαινόταν ειδικά κατά την διάρκεια των συναντήσεων γονέων που οι δασκάλες είχαν να πουν κάτι για το κάθε παιδί.

Δεν Θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο φαγητό που και τα δύο μας παιδιά τιμούσαν δεόντως, και πόσες φορές άκουσα το κλασσικό «στο σχολείο το φαγητό είναι πιο ωραίο...», καθώς και το καθιερωμένο «τσίκνισμα» μπράβο στα κορίτσια που το αναλάμβαναν. Θα ήθελα να αναφέρω και τα σχολικά, τους οδηγούς και τις συνοδούς που κάθε μέρα παραλάμβαναν τα παιδιά με το χαμόγελο, και την ασφάλεια που τους παρείχαν που τώρα πια μπαίνοντας μέσα στο σχολικό (όσο και στο αυτοκίνητο) τα βλέπω να δένονται μόνα τους, μιας και τους έχει γίνει συνήθεια.

Πολύ εποικοδομητικές ήταν και οι συναντήσεις με την ψυχολόγο που γίνονταν στον χώρο του σχολείου, και ενημερωνόμασταν γενικά για την ψυχική και συναισθηματική υγεία των παιδιών. Μας μίλαγε ένας επαγγελματίας και μας ενημέρωνε για τα πράγματα που μπορεί να κάνουμε λάθος σαν νέοι γονείς με τα παιδιά μας.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την προσπάθεια σας όλα αυτά τα χρόνια την αγάπη και αφοσίωση που δείξατε εσείς σι παιδαγωγοί σας και σι συνεργάτες σας στα παιδιά μας, για την σωστή και ολοκληρωμένη ανάπτυξή τους.

Η «Μαργαρίτα» είναι ένας παιδικός σταθμός που χωρίς δισταγμό έχουμε συστήσει και θα συστήσουμε και στο μέλλον σε φίλους.

Και πάλι σας ευχαριστούμε πολύ..

Με εκτίμηση

Οικογένεια Τούμπα.

....

Πατήσια,

Αγαπητέ κύριε Αραμπάκο,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την υπέροχη καλοκαιρινή γιορτή που διοργανώσατε και φέτος, και να σας ευχηθούμε καλό καλοκαίρι και καλή συνέχεια!

Σε λίγες μέρες η μεγάλη κόρη μας, Αναστασία, τελειώνει το τμήμα νηπιαγωγείου της « Μαργαρίτας » και από Σεπτέμβρη θα είναι ένα πρωτάκι του δημοτικού σχολείου. Δεν είχε κλείσει τα 2 ης χρόνια όταν σας τη φέραμε αναζητώντας ένα περιβάλλον ασφαλές και « ζεστό », οικογενειακό, για να εμπιστευτούμε το παιδί μας. Η εξέλιξη που βλέπαμε στο χαρακτήρα της χρόνο το χρόνο μάς επιβεβαίωνε πως η επιλογή του παιδικού σταθμού ήταν πέρα για πέρα σωστή: η κόρη μας περνούσε 8 ώρες κάθε μέρα σ’ ένα περιβάλλον που ενίσχυε την αυτοπεποίθηση και τη φιλομάθειά της, με δασκάλες που ενδιαφέρονταν πραγματικά γι’ αυτή και φρόντιζαν να συνδυάζουν άριστα το παιχνίδι με τη γνώση. Τη βλέπουμε να διαβάζει σιγά σιγά μόνη της τις λεξούλες απ’ τα παραμύθια της και συγκινούμαστε πολύ! Πόσο παράξενα θα πρέπει να νιώθετε κι εσείς, να τα υποδέχεστε στον παιδικό σταθμό βρέφη και να τ’ αποχαιρετάτε έτοιμα για τα σχολικά θρανία!

Όσο για τη μικρή μας κόρη, Αρετή, σε λίγες μέρες ολοκληρώνει την πρώτη της χρονιά κοντά σας. Μιλάει με τόσα ενθουσιασμό για όλο το προσωπικό της « Μαργαρίτας », που με μεγάλη χαρά θα τη στείλουμε ξανά από Σεπτέμβρη στο «σχολειάκι» της, όπως με τόση αγάπη το αποκαλεί.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Στέργιος Βράτολης

Χημικός μηχανικός

Ράνια Μπουμπουρή

Επιμελήτρια εκδόσεων –μεταφράστρια

....

Αθήνα,

κ. Κώστα Αραμπάκο

κα. Ρένα Αραμπάκου

Φέτος το καλοκαίρι κλείνει ένας κύκλος έξι ετών συνεργασίας με τη « Μαργαρίτα ». Στο διάστημα αυτό είχαμε την τύχη να σας εμπιστευτούμε την προσχολική εκπαίδευση των δύο μας παιδιών. του Γιώργου και της Αγγελικής .

Από του χρόνου ο Γιώργος θα ξεκινήσει. στην Πρώτη Δημοτικού ενώ η Αγγελική συνεχίζει πλέον στην Τετάρτη Δημοτικού.

Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω , τόσο εσάς όσο και τα προσωπικό του παιδικού σταθμού, για την αγάπη και την φροντίδα με την οποία περιβάλλατε τα παιδιά μας όλα αυτά τα χρόνια..

Κοντά σας ο Γιώργος και η Αγγελική, γνώρισαν και αγάπησαν το σχολείο, ανέπτυξαν την κοινωνική τους συμπεριφορά. απόκτησαν τις πρώτες τους γνώσεις ξεκίνησαν να διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους. Η ευρύτητα των γνωστικών αντικειμένων . σι πετυχημένες επιλογές τραγουδιών και ποιημάτων, σι επετειακές αναφορές σε παλαιές αλλά και σύγχρονες στιγμές της Ιστορίας του Ελληνισμού, η πληθώρα των εικαστικών δημιουργιών, η ενθάρρυνση της ομαδικότητας και της συλλογικής προσπάθειας, είναι ορισμένα από τα στοιχεία που μας έκαναν εντύπωση παρακολουθώντας την πρόοδο των παιδιών μα όλα αυτά τα χρόνια .

Και βέβαια το σχολείο σας παρέμενε πάντα δίπλα στην οικογένεια προσπαθώντας να δώσει λύσεις και απαντήσεις σε διάφορα παιδαγωγικά προβλήματα. μέσα από ημερίδες και συζητήσεις που διοργάνωνε παρουσία εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.

Τελειώνοντας, σας εκφράζω για ακόμα μια φορά τις ευχαριστίες μου για τις προσπάθειές σας όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι σίγουρος όμως ότι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για όλους μας βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν τα παιδιά μας, ο Γιώργος και η Αγγελική, κάθε φορά που αναφερόμαστε στο σχολείο σας και στο πρόσωπό σας.

Σας εύχομαι υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στα μελλοντικά σας σχέδια.

Με εκτίμηση

Ιωάννης Κουκουσέλης

Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

....

ΑΘΗΝΑ,

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ & ΚΥΡΙΑ ΑΡΑΜΠΑΚΟΥ,

ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΖΕΣΤΑΣΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΥΦΕΡΟ ΜΕΓΑΛΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ, ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΛΙΣ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ Ο ΧΩΡΟΣ : ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ, ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ, ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΗΠΟΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΥΡΥΧΩΡΕΣ ,ΦΩΤΕΙΝΕΣ ,ΚΑΘΑΡΕΣ, ΠΟΥ «ΑΝΕΠΝΕΑΝ» , ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ: ΟΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΟΛΕΣ ΓΕΛΑΣΤΕΣ, ΦΙΛΙΚΕΣ, ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΕΣ ΣΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.

ΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ, Η ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ & ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΛΙΣ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ! ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣΑΤΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ, ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΘΑ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ. ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΣΑΣ.

ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΨΑΤΕ. ΠΑΙΧΝΙΔΙ & ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΕΜΑΘΕ ΣΕ ΕΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ, ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ, ΕΜΑΘΕ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΔΥΟ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ, ’Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ & ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 28ηΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & ΤΗΝ 17η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ.

ΤΩΡΑ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙ Η ΜΑΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΟΚΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣΕ Η ΑΣΘΜΑΤΙΚΗ ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ’ΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΕΣΤΕΡΟΣ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΙ ΕΣΑΣ ΚΙ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΟΛΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. ΤΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ, ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ, ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ. ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ, ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ . ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗ, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.

Η ΜΑΡΙΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΣ.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ! ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ , ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ !

ΚΙ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΣΕ ΕΣΑΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΣ ΓΙΟΣ, Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ !

ΞΕΝΙΑ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜ. ΥΠΑΜΗΛΟΣ

polykseni@hotmail.com

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

....

Αθήνα,

Αγαπητή κυρία Αραμπάκου,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η κόρη μας, Αναστασία, θα απουσιάσει από το σχολείο σας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, καθώς θα λείπουμε για διακοπές.

Με την ευκαιρία, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας λίγες σκέψεις για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας. Μου φαίνεται απίστευτο ότι πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια από την πρώτη μέρα που επισκεφτήκαμε, με το σύζυγό μου, τη «Μαργαρίτα». Αναζητούσαμε βρεφονηπιακό σταθμό για την κόρη μας, 18 μηνών τότε, και είχαμε επισκεφτεί αρκετούς. Το σχολείο σας μας το είχε συστήσει μια φίλη, παιδαγωγός, η οποία σας είχε εμπιστευτεί τα δίδυμά της από 20 μηνών μέχρι που έφτασε η ώρα να πάνε στο δημοτικό. Τα θερμά της λόγια επαληθεύτηκαν ένα προς ένα: το παιδί μας βρέθηκε σε ένα περιβάλλον ασφαλές, όμορφο, «ζεστό», «οικογενειακό».

Η Αναστασία μας φεύγει χαμογελαστή κάθε πρωί, για να βρει τις δασκάλες και τις φίλες της, κι επιστρέφει το απόγευμα ήρεμη, χαρούμενη. Έχουμε δει μεγάλη εξέλιξη στο χαρακτήρα της : στην ευκολία με την οποία προσεγγίζει άλλα παιδιά σε άγνωστο περιβάλλον, στην παιδική χαρά ή όταν περιμένουμε στην παιδίατρο. Έχουμε εντυπωσιαστεί από τα πράγματα που έχει μάθει και τα οποία αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο: «Πού το ξέρεις αυτό;» «Μας το είπε η κυρία». Έχουμε γελάσει πολύ, από τις αναπόφευκτες συγκρίσεις: «Μπράβο, μαμά, το πέτυχες το φαγητό. Αλλά η κυρία Βάσω το πετυχαίνει πιο πολύ».

Με άλλα λόγια, σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τη βοήθειά σας αυτά τα δύο χρόνια σε πράγματα που φαίνονται αμέσως, όπως η εκπαίδευση στο γιογιό, και σε πράγματα που χρειάζονται παρατήρηση, όπως είναι το χτίσιμο ενός χαρακτήρα γεμάτου δύναμη και αυτοπεποίθηση. Με μεγάλη μας χαρά θα σας στείλουμε και το δεύτερο παιδί μας, όταν έρθει ο καιρός.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ράνια Μπουμπουρή

Επιμελήτρια εκδόσεων- μεταφράστρια

....

Αθήνα,

Αγαπητή κυρία Αραμπάκου,

Πέρασαν κιόλας δυόμιση χρόνια από την ημέρα που, ο γιος μας, ο μικρός Κωνσταντίνος-Ερνέστος μπουσουλώντας ακόμα, πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι της «Μαργαρίτας» και συνάμα το κατώφλι ενός νέου κόσμου για αυτόν αλλά και για εμάς τους γονείς. Καθώς απομακρυνόταν στην αγκαλιά μιας νηπιαγωγού σ’ ένα πολύχρωμο ζωγραφιστό δωμάτιο που αντηχούσε από παιδικά κελαϊδίσματα, συναισθήματα έντονα και ποικιλόμορφα διαδέχονταν ερωτήματα και ανησυχίες. Είναι αναπόφευκτο, για τον οποιονδήποτε γονιό ο «πρώτος» ουσιαστικά αποχωρισμός να είναι συναισθηματικά φορτισμένος από συχνές ανασφάλειες, αγωνίες και προσμονές για τον τρόπο με τον οποίο ένα μικρό παιδί εντάσσεται και βιώνει τον κόσμο των λιλιπούτιων και όχι μόνο. Γιατί τον παιδικό σταθμό δεν τον χαρακτηρίζει μόνο η κοινωνία των μικρών παιδιών αλλά κυρίως οι αξίες οι προτεραιότητες οι ιδεολογίες και μια ολόκληρη στάση ζωής των ανθρώπων που εργάζονται εκεί καθημερινά και παιδαγωγούν τα παιδιά μας. Στην Μαργαρίτα εκτιιμάμε πολύ την φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρα, την αμεσότητα και απλότητα που όλοι, Διεύθυνση και προσωπικό, έχουν με τους γονείς. Η κα Ρένα και ο κος Κώστας ασχολούνται ξεχωριστά με καθένα από τα παιδιά, γνωρίζουν την προσωπικότητα και τις ιδιαιτερότητές του. Με τις παιδαγωγούς έχουμε εξαιρετικές σχέσεις και νοιώθουμε ότι ασχολούνται με πραγματικό ενδιαφέρον, υπευθυνότητα και κέφι με τα παιδιά μας.

Σήμερα ο Κωνσταντίνος-Ερνέστος τεσσάρων σχεδόν χρονών έχει εξελιχθεί σ’ ένα κοινωνικό και χαρούμενο παιδί, που μας εκπλήσσει κάθε φορά με τις καινούργιες λέξεις εκφράσεις και τραγούδια που μαθαίνει αλλά και μας μαθαίνει. Κάθε πρωί φεύγει με πολύ χαρά ‘στο σχολείο’, στην Μαργαρίτα, να πάει να βρει τους φίλους του. Οι περισσότερες ανησυχίες και αγωνίες μας του πρώτου καιρού έχουν διαδεχθεί η βεβαιότητα και η πεποίθηση ότι η μικρή μας τρυφερή ύπαρξη φιλοξενείται και συμβιώνει με διαφορετικούς συνομήλικούς του σε ένα περιβάλλον, ανθρωπιάς, κατανόησης, αγάπης, φροντίδας, μάθησης και αλληλοσεβασμού.

Ο κύριος Κώστας, η κυρία Ρένα και το προσωπικό του παιδικού σταθμού « Μαργαρίτα », με την εργατικότητά τους, την ευσυνειδησία, την επιμέλεια, την ευαισθησία, την διακριτικότητα τους και την εξαίρετη συνεργασία τους έχουν συμβάλλει στα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Οι γονείς

Μιχάλης Πέτρου

Εκπαιδευτικός

Θεοδοσία Ανθοπούλου

Εκπαιδευτικός

....
Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο

Σας θέλουμε στην παρέα μας! Θα λάβετε τα νέα μας στο email σας!

Το όνομα σου:*
Επίθετο:*
Το email σου:*
Με την υποβολή της φόρμας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης
Σας ευχαριστούμε για την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο!