Μαργαρίτα Παιδικός Σταθμός, Πατήσια, Γαλάτσι, Νέα Φιλαδέλφεια, Αγ Ανάργυροι, Περισσός, Κυψέλη

Προνηπιακό

Το Προνηπιακό τμήμα συγκροτείται και λειτουργεί με βάση τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας, καθώς ανήκει στην Πρωτοβάθμια υποχρεωτική εκπαίδευση .

Σκοπός μας είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών αυτής της ηλικίας σε γνωστικό, συναισθηματικό, νοητικό και κοινωνικό επίπεδο, μέσα στο πλαίσιο των ευρύτερων στόχων της προσχολικής εκπαίδευσης.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ακολουθούν τη βιωματική προσέγγιση της γνώσης, μέσα από την ανάπτυξη θεματικών ενοτήτων και σχεδίων εργασίας (Μέθοδος Project), δίνοντας έμφαση στη διαθεματικότητα και την ολιστική αντίληψη της γνώσης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Προνηπιακού τμήματος διαμορφώνεται σύμφωνα με το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών για το Νηπιαγωγείο (ΔΕΠΠΣ- ΑΠΣ). Μέσα από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε αντίστοιχους γνωστικούς τομείς, επιχειρείται η προσέγγιση των μαθησιακών στόχων και επιτυγχάνεται η ολόπλευρή ανάπτυξη των παιδιών.

Μέσα σε ένα υποστηρικτικό, ασφαλές και ελκυστικό μαθησιακό πλαίσιο, τα παιδιά αποκτούν εμπειρίες, προσεγγίζουν σύνθετες έννοιες και κατακτούν νέες γνώσεις. Ο σεβασμός της ατομικότητας κάθε παιδιού και ο προσωπικός ρυθμός μάθησης αποτελούν σημαντικούς παράγοντες, κατά την ανάπτυξη του προγράμματος και λαμβάνονται υπόψη κατά την αξιολόγησης της εξέλιξης τους.

Το πρόγραμμά μας

  • Γλώσσα

  • Μαθηματικά

  • Παιδί & περιβάλλον

  • Δημιουργία & έκφραση (εικαστικά, θεατρική αγωγή, μουσική)

  • Τεχνολογία Πληροφοριών & Επικοινωνίας

  • Αγγλικά

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο

Σας θέλουμε στην παρέα μας! Θα λάβετε τα νέα μας στο email σας!

Το όνομα σου:*
Επίθετο:*
Το email σου:*
Με την υποβολή της φόρμας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης
Σας ευχαριστούμε για την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο!